Bílé fazole po moravsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bílé fazole po moravsku
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 674 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
400 g | Fazole bílé |
150 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
160 g | Švestky sušené |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 86g |
---|---|
Cholesterol | 45,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 36g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 52,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazole bílé, Sůl, Švestky sušené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bílé fazole po moravsku postup přípravy receptu:
1 | Fazole předem namočíme, nejlépe přes noc. Uvaříme je do měkka, skoro do rozvaření. |
2 | Zahustíme je jíškou, aby nám vznikla řídká kaše. |
3 | Kaši osolíme, přidáme ocet, spařené sušené švestky a necháme asi 10 povařit. Na závěr omastíme máslem. |