Recept

Bílé fazole po moravsku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 674

Ingredience

400 g Fazole bílé
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
150 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
1 l Voda pitná
160 g Švestky sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 722 kcal
Kilojoule 3 022kJ
25% Sacharidy 90 g
43% Tuky 32 g
4% Sodík 85 mg
45% Bílkoviny 25 g

Bílé fazole po moravsku postup přípravy receptu:

1

Fazole předem namočíme, nejlépe přes noc. Uvaříme je do měkka, skoro do rozvaření.

2

Zahustíme je jíškou, aby nám vznikla řídká kaše.

3

Kaši osolíme, přidáme ocet, spařené sušené švestky a necháme asi 10 povařit. Na závěr omastíme máslem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept