Jednoduchý recept

Posvícenská sekaná

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 6743

Ingredience

200 g Anglická slanina
1 ks Cibule
1 špetka Kmín celý
1 špetka Majoránka
1 kg Maso mleté - mix
3 polévková lžíce Mléko polotučné
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Strouhanka
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný bílek slepičí
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 491 kcal
Kilojoule 2 053kJ
1% Sacharidy 3 g
59% Tuky 44 g
17% Sodík 347 mg
33% Bílkoviny 19 g

Posvícenská sekaná postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme najemno a orestujeme na rozpáleném sádle. Poté ji vmícháme spolu s na kostičky nakrájenou slaninou, vejci, mlékem a strouhankou do mletého masa. Ochutíme solí, majoránkou, mletým pepřem a nahrubo posekaným kmínem.

2

Z masa vytvarujeme šišku, přemístíme do pekáče a potřeme bílkem.

3

Pečeme asi 10min v troubě předehřáté na 250C, teplotu snížíme na 150C a dopečeme až se na povrchu utvoří zlatavá kůrčička.

4

Sekanou nakrájíme na plátky a podáváme teplou nebo při pokojové teplotě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept