Jednoduchý recept

Posvícenská sekaná

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Posvícenská sekaná 5 1
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 6743
Kategorie: Sekaná

Ingredience

200 g Anglická slanina
1 ks Cibule
1 špetka Kmín celý
1 špetka Majoránka
1 kg Maso mleté - mix
3 polévková lžíce Mléko polotučné
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 hrst Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný bílek slepičí
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 491 kcal
Kilojoule 2 053kJ
1% Sacharidy 3 g
59% Tuky 44 g
17% Sodík 347 mg
33% Bílkoviny 19 g

Posvícenská sekaná postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme najemno a orestujeme na rozpáleném sádle. Poté ji vmícháme spolu s na kostičky nakrájenou slaninou, vejci, mlékem a strouhankou do mletého masa. Ochutíme solí, majoránkou, mletým pepřem a nahrubo posekaným kmínem.

2

Z masa vytvarujeme šišku, přemístíme do pekáče a potřeme bílkem.

3

Pečeme asi 10min v troubě předehřáté na 250C, teplotu snížíme na 150C a dopečeme až se na povrchu utvoří zlatavá kůrčička.

4

Sekanou nakrájíme na plátky a podáváme teplou nebo při pokojové teplotě.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Posvícenská sekaná
Místo anglické slaniny jsem dala o trochu méně obyčejné uzené slaniny, měla jsem libovější maso. Povrch jsem bílkem nepotírala, navíc jsem do sekané přidala trochu česneku. Ale každý si dochutí podle svých zvyklostí. Za mě palec nahoru. smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept