Jednoduchý recept

Jahelník mrkvový

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 6774

Ingredience

100 g Cukr třtinový
300 g Jáhly - loupané proso
3 ks Limetka
250 ml Mléko kokosové
3 ks Mrkev kořen
1 ks Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 513 kcal
Kilojoule 2 144kJ
13% Sacharidy 48 g
218% Tuky 163 g
1% Sodík 10 mg
10% Bílkoviny 6 g

Jahelník mrkvový postup přípravy receptu:

1

Jáhly nasypeme do kastrolu, zalijeme vodou, přivedeme k varu, odstavíme, zakryjeme a v teple necháme tak dlouho, až se vsákne všechna tekutina.

2

Změklé jáhly dáme do mísy, přilijeme kokosové mléko, limetovou šťávu ze tří limetek a kůru nastrouhanou z jedné limety, cukr a vše promícháme.

3

Remosku vymažeme tukem, vložíme polovinu jáhlové směsi, na ně navrstvíme najemno nastrouhanou mrkev a zakryjeme zbytkem směsi. Poklademe kolečky limety, posypeme cukrem a pečeme cca 50min až cukr na povrchu dozlatova zkaramelizuje.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept