Vývar z petrželovým kapáním - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vývar z petrželovým kapáním
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 6787 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
250 g | Hovězí libové |
150 ml | Mléko polotučné |
120 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý celý |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
120 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 654,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,5mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí libové, Olej stolní, Pepř černý celý, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vývar z petrželovým kapáním postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce se studenou osolenou vodou vložíme maso. |
2 | Zvolna začneme vařit, sebereme tmavou pěnu z povrchu. Přidáme pepř, kořenovou zeleninu, cibuli a vaříme doměkka. Přecedíme. |
3 | Mléko vyšleháme s vejci, petrželkou nakrájenou najemno, solí, olejem a moukou. |
4 | Smícháme. Přes cedník nebo obrácené struhadlo prolisujeme těstíčko do osolené vroucí vody. |
5 | Krátce povaříme a vložíme do vývaru. Maso a zeleninu z vývaru nakrájíme na drobno a vložíme do polévky. |