Kuřecí polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí polévka
Kuřecí polévka
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 6790 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 ks | Brambory |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Cukr krupice |
2 ks | Kuřecí čtvrtky |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Mrkev kořen |
4 ks | Nové koření celé |
1 špetka | Ocet kvasný lihový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel kořen |
1 ks | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 21,3mg |
Draslík | 274,4mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 43,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Cibule, Cukr krupice, Nové koření celé, Petržel kořen, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí čtvrtky, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kuřecí polévka postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a nakrájíme, zpěníme ji na másle, přidáme zeleninu, maso, koření a podlijeme vodou. |
2 | Uvaříme a zvlášť uvaříme brambory. |
3 | Po uvaření polévku scedíme, rozmixujeme, pak přidáme maso a brambory do polévky. |
4 | Rozmícháme mouku se smetanou a přidáme do polévky. |
5 | Osolíme, opepříme, přidáme cukr a ocet a podáváme. |