Vepřová panenka plněná sušenými švestkami s povidlovou omáčkou
70 min.

Ingredience
- 3lžíceCukr krupice
- 1kusOlej stolní
- 1kusSůl
- 1kusPepř černý mletý
- 4kusyVepřová panenka
- 1kusMáslo čerstvé
- 50gramůPovidla švestková
- 150gramůŠvestky sušené
- 0,33litrVíno červené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2305 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
211 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
4 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Vepřové panenky očistíme a protkneme sušenými švestkami bez pecek. Osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji po všech stranách. Vložíme na pekáč, dáme do trouby a upečeme. Z cukru připravíme tmavší karamel, zalijeme vínem, a svaříme s povidly na hustší omáčku, do níž vložíme zbytek sušených švestek opečených na másle. Dochutíme. Hotovou panenku přelijeme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.