Polévka bramborový krém

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
155 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
8 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Vápník
108 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z 1/3 dávky tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme částí dávky vody a uvedeme do varu. Za občasného prošlehávání zvolna vaříme nejméně 15 minut.
  • 2
    Brambory oloupeme, opláchneme a nakrájíme na plátky. Zalijeme je částí vody, mírně osolíme a uvaříme doměkka.
  • 3
    Uvařené brambory rozšťoucháme nebo rozšleháme metlou, rozředíme mlékem a odvarem z mrkve, vlijeme do zásmažky, znovu krátce povaříme a procedíme.
  • 4
    Nakonec do polévky přidáme uvařenou mrkev, sůl, polévkové koření a důkladně provaříme. Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky při podávání.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 11. 1. 2015
Mňamka
pupendo
čt 26. 1. 2017
Uživatel uvařil tento recept
Vynikající.