Jednoduchý recept

Polévka bramborový krém

  • Česko
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Polévka bramborový krém 5 1
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 68

Ingredience

600 g Brambory
600 ml Mléko polotučné
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
300 g Mrkev kořen
6,6 g Petržel - nať
13,3 g Polévkové koření
20 g Sůl
66,6 g Tuk
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 155 kcal
Kilojoule 648kJ
4% Sacharidy 16 g
103% Tuky 77 g
40% Sodík 795 mg
8% Bílkoviny 4 g

Polévka bramborový krém postup přípravy receptu:

1

Z 1/3 dávky tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme částí dávky vody a uvedeme do varu. Za občasného prošlehávání zvolna vaříme nejméně 15 minut.

2

Brambory oloupeme, opláchneme a nakrájíme na plátky. Zalijeme je částí vody, mírně osolíme a uvaříme doměkka.

3

Uvařené brambory rozšťoucháme nebo rozšleháme metlou, rozředíme mlékem a odvarem z mrkve, vlijeme do zásmažky, znovu krátce povaříme a procedíme.

4

Nakonec do polévky přidáme uvařenou mrkev, sůl, polévkové koření a důkladně provaříme. Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky při podávání.

Komentáře a hodnocení

 
ANIKA.P
Polévka bramborový krém
Mňamka

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept