Recept

Salát s divokou rýží a špenátem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 6855

Ingredience

2 ks Cibulka jarní
75 g Hrozinky
1 polévková lžíce Ocet vinný
2 polévková lžíce Olej olivový
80 g Oříšky piniové
1 špetka Pepř černý mletý
80 ml Pomerančová šťáva
300 g Rýže Basmati
1 špetka Sůl
1 hrst Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 214 kcal
Kilojoule 895kJ
7% Sacharidy 27 g
15% Tuky 11 g
2% Sodík 43 mg
7% Bílkoviny 4 g

Salát s divokou rýží a špenátem postup přípravy receptu:

1

Rýži uvaříme podle návodu a scedíme.

2

Mezitím připravíme zálivku. Pomerančovou šťávu, olej a ocet smícháme ve sklenici se šroubovacím uzávěrem. Ochutíme solí a pepřem.

3

V salátové míse promícháme rýži se zálivkou, rozinkami, nasucho opraženými piniovými oříšky, špenátovými listy a najemno nakrájenou cibulkou. Śpenátové listy nejprve spaříme vroucí vodou a ihned zchladíme studenou.

4

Salát rozdělíme na talíře a ihned podáváme.

Poznámka

Použijeme rýži basmati ve směsi s divokou rýží

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept