Jednoduchý recept

Kuřecí křidýlka po bulharsku

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Kuřecí křidýlka po bulharsku 5 1
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 6857

Ingredience

1 špetka Bazalka
3 ks Cibule
1 polévková lžíce Koření Čubrica
10 ks Kuřecí křídla
100 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
3 ks Rajčata
1 špetka Sůl
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

112% Kalorie 2,213 kcal
Kilojoule 9 259kJ
6% Sacharidy 22 g
228% Tuky 171 g
34% Sodík 677 mg
251% Bílkoviny 141 g

Kuřecí křidýlka po bulharsku postup přípravy receptu:

1

Omyjeme a do pekáče naskládáme křidýlka, potřeme olejem, rozmačkaným česnekem a posypeme kořením čubrica.

2

Dáme na 20 minut do rozpálené trouby s kouskem másla.

3

Nakrájíme rajčata a cibuli na kolečka, která v polovině pečení přidáme ke křidélkům.

4

Osolíme, opepříme a bazalkou posypeme.

5

Pečeme na 200 stupňů 20 minut.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Kuřecí křidýlka po bulharsku
Čubricu mám moc ráda, používám ji hlavně do mletého masa. Chutnala i na křídlech, okořenila a osolila jsem je hned na začátku ze všech stran a později přidala jen cibuli a rajčata. Másla jsem dala trochu méně, 100 g na 2 porce se mi zdálo moc. Chutnalo i rodině.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept