Jednoduchý recept

Holandské řízky

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Holandské řízky 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 6862

Ingredience

250 ml Mléko polotučné
135 g Mouka pšeničná hladká T 650
200 ml Olej rostlinný
81,5 g Strouhanka
250 g Sýr Eidam cihla 30%
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 kg Vepřový bok

Nutriční hodnoty jedné porce

73% Kalorie 1,433 kcal
Kilojoule 5 995kJ
7% Sacharidy 26 g
175% Tuky 132 g
11% Sodík 212 mg
63% Bílkoviny 36 g

Holandské řízky postup přípravy receptu:

1

Rozemeleme maso, přidáme mléko, nastrouhaný sýr, osolíme a promícháme. Necháme přes noc v lednici.

2

Poté tvoříme malé placičky, které v trojobale obalujeme a smažíme dozlatova na oleji.

Poznámka

Podáváme teplé s brambory či bramborovou kaší.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Holandské řízky
Misto malých placiček jsem dělala na jednu porci jednu větší. V receptu je na 6 porcí docela hodně masa a sýra, vyjde to i na 10 porcí. Sůl jsem dala dle potřeby, přidala trošku pepře a mléko taky dle potřeby. Do masové směsi jsem zamíchala malinko solamylu, může se přidat i vejce. Strouhanky a oleje je třeba podstatně více než uvádí recept. Jako přílohu jsem zvolila mačkané vařené brambory s máslem, posypané jarní cibulkou.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept