Jednoduchý recept

Skořicový moučník

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Skořicový moučník 5 1
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 6875

Ingredience

200 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Cukr moučkový
1 ks Cukr skořicový
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
100 ml Mléko polotučné
200 g Mouka polohrubá
100 ml Olej stolní
2 ks Pudinkový prášek - vanilkový
4 ks Vejce slepičí
2 ks Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 152 kcal
Kilojoule 635kJ
6% Sacharidy 20 g
9% Tuky 7 g
3% Sodík 52 mg
4% Bílkoviny 2 g

Skořicový moučník postup přípravy receptu:

1

Ušleháme v míse vejce a cukr.

2

Přidáme prášek do pečiva, mouku, olej, mléko a umícháme hladké těsto.

3

Osladíme mléko a uvaříme pudink.

4

Dáme péct buchtu.

5

Když je téměř hotová, nalijeme na ni uvařený pudink a dopečeme.

6

Na vychlazenou buchtu rozetřeme zakysané smetany a posypeme skořicovým cukrem.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Skořicový moučník
Skořici mám ráda od malička a tak není divu, že mě zaujal i recept na skořicový moučník. Protože ráda mlsám, určitě nejsem sama blink, zkouším recepty na nejrůznější sladkosti, ale ne vždy se mi povedou. Tentokrát se to vyplatilo. Jediná chyba – a to moje – byla, že jsem měla doma jen jeden pudink, ale i tak se mi tento moučník podařil. Určitě by s větším množstvím pudinku byl mnohem vláčnější, ale vše zachránila kysaná smetana posypaná skořicovým cukrem. Výsledek byl chuťově více než famózní. Ještě malá poznámečka: tento moučník jsem pekla ve dnech, kdy třiceti stupňová vedra vládla naší republikou, takže se nakrájený moučník musel ihned sníst – zakysaná smetana za chvíli povolovala a tekla. Ale zbytek zachránila lednice tongue.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept