Skořicový moučník - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skořicový moučník
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 6875 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
200 g | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr skořicový |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
100 ml | Mléko polotučné |
200 g | Mouka polohrubá |
100 ml | Olej stolní |
2 ks | Pudinkový prášek - vanilkový |
4 ks | Vejce slepičí |
2 ks | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 48,0mg |
Draslík | 85,3mg |
Vláknina | 747,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Olej stolní, Pudinkový prášek - vanilkový, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr skořicový, Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skořicový moučník postup přípravy receptu:
1 | Ušleháme v míse vejce a cukr. |
2 | Přidáme prášek do pečiva, mouku, olej, mléko a umícháme hladké těsto. |
3 | Osladíme mléko a uvaříme pudink. |
4 | Dáme péct buchtu. |
5 | Když je téměř hotová, nalijeme na ni uvařený pudink a dopečeme. |
6 | Na vychlazenou buchtu rozetřeme zakysané smetany a posypeme skořicovým cukrem. |
Skořici mám ráda od malička a tak není divu, že mě zaujal i recept na skořicový moučník. Protože ráda mlsám, určitě nejsem sama