Vaječná pomazánka

30 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
283 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
27 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
560 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Utřeme máslo do pěny, přimícháme nahrubo nastrouhaná uvařená vejce (oloupaná), najemno nakrájenou cibuli a hořčici.
  • 2
    Dle chuti osolíme, opepříme a promícháme.
  • 3
    Necháme 10 minut uležet v lednici a pak pomazánkou potřeme jednotlivé plátky veky nebo chleba.
  • 4
    Můžeme ozdobit snítkem petrželky či kouskem rajčete.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 13. 11. 2015
Vaječná pomazánka
Moje vaječná pomazánka je z pomazánkového másla , 1 menší cibule nsjemno nakrájená, 8 uvařených vajec nastrouhaných na hrubčí nudličky, 2 lýíce hořčice, trochu pepře, soli a 2lžíce pikantní majonézy. V létě přidám čerstvou pažitku a v zimě zamraženou. Vše řádně promíchám. Někdy pro změnu přidám i 2 stroužky česneku. Nejlepší je s rohlíkem.
Anonymní uživatel
čt 12. 11. 2015
Vaječná pomazánka
Pomazánka se mi podařila bohužel tužší, hustější. Nevím jestli to bylo množstvím másla nebo vajec, každopádně chuťově byla dobrá. Solila jsem ale podle toho jak jsme zvyklí, 6 špetkek soli by na nás bylo moc. Takže doporučuji solit podle Vaší chuti.Podávala jsem s chlebem. Dokáži si představit tuto pomazánku i na veku při přípravě chlebíčků místo klasického ,,pařížáku,,