Recept

Vejce zapékaná se slanečkem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 6896

Ingredience

400 g Brambory vařené ve slupce
4 ks Filé ze slanečka
2 dl Mléko polotučné
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 špetka Pepř černý mletý
50 g Sýr Eidam cihla 40%
0,5 kávová lžička Sůl
8 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 530 kcal
Kilojoule 2 216kJ
8% Sacharidy 28 g
43% Tuky 32 g
56% Sodík 1 g
59% Bílkoviny 33 g

Vejce zapékaná se slanečkem postup přípravy receptu:

1

Vymažeme zapékací mísu máslem.

2

Uvařená vejce a brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.

3

Střídavě plníme mísu vrstvou brambor, vajec a slanečky. Poslední (horní) vrstva jsou vždy brambory.

4

V hrnku si rozšleháme vejce s mlékem, osolíme, opepříme a zalijeme připravený pokrm. Posypeme nastrouhaným sýrem a dáme péct do horké trouby dozlatova.

5

Podáváme se sladkokyselou okurkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept