Recept

Vejce zapečená s květákem

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Vejce zapečená s květákem 5 1
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 6897

Ingredience

1 ks Cibule
1 ks Květák
30 g Máslo čerstvé
100 g Slanina vepřová
0,5 kávová lžička Sůl
10 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 449 kcal
Kilojoule 1 880kJ
4% Sacharidy 16 g
43% Tuky 33 g
29% Sodík 584 mg
47% Bílkoviny 26 g

Vejce zapečená s květákem postup přípravy receptu:

1

Uvaříme v osolené vodě květákové růžičky.

2

V zapékací míse osmahneme na másle nakrájenou cibuli dorůžova, přidáme na kostičky nakrájenou a rozškvařenou slaninu.

3

Růžičky uvařeného květáku ještě rozkrojíme, vložíme do mísy a zalijeme lehce osolenými a rozšlehanými vejci.

4

Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

5

V misce rozkrojíme na 4 díly a lehce přendáme na talíře, aby se nám jednotlivé porce nerozpadly.

6

Podáváme s bramborem a okurkovým či hlávkovým salátem.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Vejce zapečená s květákem
Zapečený květák s vejci a nádherně voňavou slaninkou vám zahalí celou kuchyň a přiláká nedočkavce. Udělejte jim tuto dobrotu na oběd nebo dřívější večeři a dočkáte se uznání. blink

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept