Vejce zapečená s parmazánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce zapečená s parmazánem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 6898 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
100 g | Máslo čerstvé |
6 špetka | Sůl |
200 g | Šunka dušená |
100 g | Sýr Parmezán |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 562,7mg |
Draslík | 178,5mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce zapečená s parmazánem postup přípravy receptu:
1 | Vymažeme máslem ohnivzdornou mísu a rozbijeme do ní postupně vejce vedle sebe. |
2 | Posypeme je nadrobno nakrájenou šunkou, nastrouhaným parmazánem, pokapeme zbylým máslem a pečeme v předehřáté troubě do doby, než se srazí bílek. |
3 | Podáváme s bramborem a hlávkovým salátem. |