Bruschetta s rajčaty a kozím sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bruschetta s rajčaty a kozím sýrem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 6923 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 hrst | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
4 krajíc | Ciabatta |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
450 g | Rajčata Cherry |
60 g | Sýr kozí |
4 polévková lžíce | Tapenáda se zelenými olivami |
4 ks | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 11,9mg |
Draslík | 661,3mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 112,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Ciabatta, Sýr kozí, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Rajčata Cherry, Tapenáda se zelenými olivami mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bruschetta s rajčaty a kozím sýrem postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 200C. |
2 | Rajčata omyjeme a i s keříčkem rozložíme na plech. Pokapeme olivovým olejem, potřeme prolisovaným česnekem a poklademe snítkami tymiánu. |
3 | Pečeme dokud nezměknou, cca 15min. Poté je rozdělíme na čtyři díly, bez toho abychom je otrhali z keříčku. |
4 | Mezitím rozpálíme gril a dozlatova opečeme podélně rozkrojenou ciabattu. Každý krajíc pomažeme lžící tapenády, poklademe sýrem nakrájeným na kousky a položíme rajčata. |
5 | Brushettu pokapeme šťávou vypečenou z rajčat, dozdobíme lístky bazalky a podáváme. |
Poznámka
Tapenáda je olivová pasta s chutěmi středomoří, může obsahovat ančovičky nebo kapary