Recept

Bruschetta s rajčaty a kozím sýrem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 6923

Ingredience

1 hrst Bazalka
4 krajíc Ciabatta
2 polévková lžíce Olej olivový
450 g Rajčata Cherry
60 g Sýr kozí
4 polévková lžíce Tapenáda se zelenými olivami
4 ks Tymián čerstvý
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 175 kcal
Kilojoule 733kJ
5% Sacharidy 17 g
9% Tuky 7 g
9% Sodík 170 mg
13% Bílkoviny 7 g

Bruschetta s rajčaty a kozím sýrem postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 200C.

2

Rajčata omyjeme a i s keříčkem rozložíme na plech. Pokapeme olivovým olejem, potřeme prolisovaným česnekem a poklademe snítkami tymiánu.

3

Pečeme dokud nezměknou, cca 15min. Poté je rozdělíme na čtyři díly, bez toho abychom je otrhali z keříčku.

4

Mezitím rozpálíme gril a dozlatova opečeme podélně rozkrojenou ciabattu. Každý krajíc pomažeme lžící tapenády, poklademe sýrem nakrájeným na kousky a položíme rajčata.

5

Brushettu pokapeme šťávou vypečenou z rajčat, dozdobíme lístky bazalky a podáváme.

Poznámka

Tapenáda je olivová pasta s chutěmi středomoří, může obsahovat ančovičky nebo kapary

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept