Vepřové kotlety s rajčaty a okurkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové kotlety s rajčaty a okurkami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 6959 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Okurka salátová |
1 ks | Petržel - nať |
4 ks | Rajčata |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 ks | Sůl |
4 ks | Vepřové kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 71,9mg |
Draslík | 738,8mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Okurka salátová, Rajčata, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vepřové kotlety s rajčaty a okurkami postup přípravy receptu:
1 | Kotlety očistíme, u kostí nařízneme, naklepeme, osolíme a zaprášíme hladkou moukou. |
2 | Okurku očistíme, oloupeme, lžičkou vyškrábeme semena a dřeň nakrájíme na kostičky. |
3 | Rajčata spaříme, přelijeme studenou vodou, oloupeme, příčně rozkrojíme na poloviny a dřeň se semeny vymačkáme do hrnečku. |
4 | Sádlo rozehřejeme na pánvi a kotlety opečeme po obou stranách 3-4 minuty. Opečené poté vložíme do jiné nádoby a dáme na páru. |
5 | Do šťávy po opékání dáme připravenou zeleninu, osolíme a přelijeme procezeno šťávou z rajčat. |
6 | Jakmile bude okurka měkká, přelijeme zeleninou kotlety a podáváme. |
7 | Jako přílohy je vhodný bílý chléb anebo rýže. |