Koprová omáčka smetanová - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koprová omáčka smetanová
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 6990 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
10 g | Cukr krupice |
4 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
0,3 l | Mléko polotučné |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
0,3 l | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 131,3mg |
Draslík | 140,7mg |
Vláknina | 724,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kopr čerstvý, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Koprová omáčka smetanová postup přípravy receptu:
1 | Mouku rozkvedlanou v kyselé smetaně vlijeme do vařícího mléka. Osolíme, povaříme a přidáme cukr a ocet. |
2 | Potom v omáčce krátce prohřejeme jemně nakrájený kopr. Před podáváním do omáčky přidáme žloutek. |
3 | Podáváme s houskovým knedlíkem nebo s bramborami. |