Jednoduchý recept

Ragú polévka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 70

Ingredience

40 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
133,3 g Květák
200 ml Mléko polotučné
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,2 g Muškátový květ
20 g Máslo čerstvé
0,2 g Pepř černý mletý
6,6 g Petržel - nať
13,3 g Polévkové koření
33,3 g Strouhanka
20 g Sůl
166,6 g Telecí maso přední
66,6 g Tuk
26,6 g Vejce slepičí
1,5 l Voda pitná
80 g Zelenina kořenová
33,3 g Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 187 kcal
Kilojoule 782kJ
4% Sacharidy 14 g
14% Tuky 11 g
42% Sodík 849 mg
15% Bílkoviny 9 g

Ragú polévka postup přípravy receptu:

1

Telecí maso opláchneme, zalijeme 2/5 vody, osolíme a téměř doměkka uvaříme spolu s očištěnou a opláchnutou kořenovou zeleninou.

2

Květák opláchneme a rozebereme na menší růžičky. Zalijeme jej malým množstvím vody, osolíme a částečně uvaříme.

3

Ze 2/3 dávky tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, přidáme mletý květ a pepř a za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme vývarem z masa, odvarem z květáku a potřebnou dávkou vody.

4

Uvedeme do varu a vaříme zvolna nejméně 20 minut.

5

Ke konci varu přilijeme mléko, krátce povaříme a procedíme hustým cedníkem.

6

Potom do polévky vložíme na drobné kostičky nakrájené telecí maso, hrášek, květák a znovu krátce povaříme.

7

Do hotové polévky přidáme polévkové koření, sůl a důkladně povaříme.

8

Omytou a jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku spolu s malými knedlíčky vkládáme do polévky při podávání.

Poznámka

Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný: bez nálevu Máslo čerstvé: na knedlíčky Vejce slepičí: na knedlíčky Žemle tuková: na knedlíčky Strouhanka: na knedlíčky

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept