Ragú polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ragú polévka
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 70 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
40 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
133,3 g | Květák |
20 g | Máslo čerstvé |
200 ml | Mléko polotučné |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,2 g | Muškátový květ |
0,2 g | Pepř černý mletý |
6,6 g | Petržel - nať |
13,3 g | Polévkové koření |
33,3 g | Strouhanka |
20 g | Sůl |
166,6 g | Telecí maso přední |
66,6 g | Tuk |
26,6 g | Vejce slepičí |
1,5 l | Voda pitná |
80 g | Zelenina kořenová |
33,3 g | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 48,3mg |
Draslík | 107,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Květák, Muškátový květ, Strouhanka, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Polévkové koření, Telecí maso přední, Zelenina kořenová, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Ragú polévka postup přípravy receptu:
1 | Telecí maso opláchneme, zalijeme 2/5 vody, osolíme a téměř doměkka uvaříme spolu s očištěnou a opláchnutou kořenovou zeleninou. |
2 | Květák opláchneme a rozebereme na menší růžičky. Zalijeme jej malým množstvím vody, osolíme a částečně uvaříme. |
3 | Ze 2/3 dávky tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, přidáme mletý květ a pepř a za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme vývarem z masa, odvarem z květáku a potřebnou dávkou vody. |
4 | Uvedeme do varu a vaříme zvolna nejméně 20 minut. |
5 | Ke konci varu přilijeme mléko, krátce povaříme a procedíme hustým cedníkem. |
6 | Potom do polévky vložíme na drobné kostičky nakrájené telecí maso, hrášek, květák a znovu krátce povaříme. |
7 | Do hotové polévky přidáme polévkové koření, sůl a důkladně povaříme. |
8 | Omytou a jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku spolu s malými knedlíčky vkládáme do polévky při podávání. |
Poznámka
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný: bez nálevu Máslo čerstvé: na knedlíčky Vejce slepičí: na knedlíčky Žemle tuková: na knedlíčky Strouhanka: na knedlíčky