Jednoduchý recept

Karbanátky dušené s hráškem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 7013

Ingredience

1 ks Cibule
130 g Hrášek
125 ml Mléko polotučné
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Slanina vepřová
1 polévková lžíce Strouhanka
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
500 g Vepřová plec
2 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 578 kcal
Kilojoule 2 418kJ
7% Sacharidy 25 g
51% Tuky 38 g
22% Sodík 443 mg
56% Bílkoviny 31 g

Karbanátky dušené s hráškem postup přípravy receptu:

1

Očištěné maso rozkrájené na kostky dvakrát umeleme se žemlemi namočenými v mléce a vymačkanými. Přidáme slaninu rozkrájenou na drobno, okořeníme, osolíme a vmícháme rozšlehaná vejce. Směs řádně rozmícháme a pokud je třeba, přisypeme strouhanou housku. Necháme chvilku odstát.

2

Poté vytvoříme stejně velké karbanátky a opečeme je po obou stranách na rozehřátém sádle. Opečené karbanátky uložíme někde na teple.

3

V tuku, který zbyl po opékání, zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přisypeme mouku, osmahneme, zalijeme vývarem a rozmícháme do hladké omáčky. Poté do omáčky přidáme karbanátky a dusíme půl hodiny.

4

Na samý závěr dušení přidáme do omáčky hrášek.

5

Jako přílohy podáváme brambory a saláty.

Poznámka

Vepřové maso by mělo být bez šlach.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept