Polévka z jogurtu se zelím a masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z jogurtu se zelím a masem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 7014 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
60 g | Cibule |
1 ks | Jogurt bílý |
0,5 l | Mléko polotučné |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Paprika mletá pálivá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
40 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
150 g | Vepřové maso libové |
250 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 234,3mg |
Draslík | 222,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 950,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jogurt bílý, Slanina vepřová, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Polévka z jogurtu se zelím a masem postup přípravy receptu:
1 | Na slanině zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme papriku, maso nakrájené na kostky a překrájené zelí. Osolíme, opepříme a udusíme téměř doměkka. |
2 | Polévku zahustíme mlékem rozkvedlaným s moukou a povaříme. Nakonec přidáme jogurt rozmíchaný se žloutky a podle chuti přisolíme a opepříme. |
Poznámka
Použijeme mletou pálivou papriku.