Jednoduchý recept

Vepřové ledvinky (minutka)

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 7018

Ingredience

1 ks Cibule
1 špetka Kmín drcený
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
750 g Vepřové ledvinky

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 226 kcal
Kilojoule 944kJ
1% Sacharidy 3 g
12% Tuky 9 g
21% Sodík 423 mg
55% Bílkoviny 31 g

Vepřové ledvinky (minutka) postup přípravy receptu:

1

Ledvinky opatrně rozkrojíme, vykrojíme močovody a tuk. Poté je příčně rozkrojíme na plátky, které dobře vypereme v několikeré studené vodě a osušíme.

2

Sádlo rozehřejeme na pánvi, zpěníme na něm drobně nakrájenou cibuli, přidáme osušené ledvinky, opepříme, okmínujeme a za stálého míchání je zprudka opékáme 3-4 minuty. Rychle se nám tak srazí a nepustí šťávu. Poté ledvinky přendáme na nahřátou mísu. Šťávu zaprášíme moukou, osmahneme, mírně podlijeme, osolíme a chvilku povaříme.

3

Jakmile odstavíme z ohně, do šťávy přidáme opečené ledvinky, promícháme a ihned podáváme.

4

Jako přílohu podáváme vařenou rýži a sladkokyselé okurky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept