Jednoduchý recept

Vepřový kořínek se smetanou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 7022

Ingredience

1 ks Bobkový list
0,3 ks Celer bulvový
1 ks Cibule
1 ks Citrony
1,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 ks Nové koření celé
5 ks Pepř černý celý
0,5 ks Petržel kořen
1 kávová lžička Sůl
1 špetka Tymián sušený
1 ks Vaječný žloutek slepičí
750 g Vepřové plíce
0,3 l Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 505 kcal
Kilojoule 2 113kJ
12% Sacharidy 44 g
34% Tuky 26 g
29% Sodík 589 mg
64% Bílkoviny 36 g

Vepřový kořínek se smetanou postup přípravy receptu:

1

Kořínek dobře vypereme, odstraníme jícen a chřtán a uvaříme do měkka v osolené vodě spolu se zeleninou, půlkou cibule a kořením.

2

Uvařené maso nakrájíme na tenké nudličky.

3

Druhou půlku cibule jemně rozkrájíme, zpěníme na másle, zasypeme moukou a osmahneme na světlou jíšku, kterou zalijeme vychladlým zcezeným vývarem z kořínku. Řádně rozmícháme a přidáme nakrájené maso. Pozvolna vaříme 10 - 15 minut. Poté přilijeme smetanu s rozkvedlaným žloutkem, zamícháme a přivedeme jen k bodu varu, aby se nám žloutek nesrazil.

4

Dle chuti zakapeme citrónovou šťávou.

Poznámka

Jako přílohy jsou vhodné houskové knedlíky, vídeňské nebo strouhané housky, noky, těstoviny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept