Bramborová polévka s krupicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová polévka s krupicí
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 7025 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
250 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
50 g | Cibule |
1 špetka | Majoránka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Pšeničná krupice |
1 kávová lžička | Sůl |
80 g | Tuk |
5,5 l | Voda pitná |
150 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 19,0mg |
Draslík | 287,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Majoránka, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Pšeničná krupice, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Bramborová polévka s krupicí postup přípravy receptu:
1 | Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky. Osmažíme ji na polovině tuku, zalijeme vodou a vaříme. |
2 | Přidáme oloupané brambory nakrájené na kostky, sůl, pepř, česnek, majoránku a nakonec na zbylém tuku osmaženou nakrájenou cibuli a krupici. |
3 | Polévku ještě krátce povaříme. |