Holandské koblihy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Holandské koblihy
Holandské koblihy
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 7060 |
Kategorie: | Koblihy, vdolky |
Ingredience
20 g | Droždí |
440 g | Hrozinky |
1 ks | Jablka |
250 ml | Mléko polotučné |
250 g | Mouka polohrubá |
200 g | Olej stolní |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 79,8mg |
Draslík | 436,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 97,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí, Hrozinky, Jablka, Olej stolní, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Holandské koblihy postup přípravy receptu:
1 | Z droždí a vlažného mléka připravíme kvásek. Vykynutý vlijeme do osolené mouky, přidáme žloutky a vypracujeme těsto. Přidáme oloupané nastrouhané jablko a očištěné rozinky, zapracujeme a necháme kynout na dvojnásobek objemu. |
2 | Po vykynutí z těsta lžičkou vykrajujeme kousky, vkládáme je do rozpáleného oleje a smažíme. Usmažené koblihy klademe na papírové ubrousky. |
3 | Podáváme horké, pocukrované. |