Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 7065

Ingredience

0,1 kg Cukr krupice
20 g Droždí
2 polévková lžíce Mouka polohrubá
0,1 kg Máslo čerstvé
0,1 l Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 172 kcal
Kilojoule 721kJ
4% Sacharidy 14 g
17% Tuky 13 g
5% Sodík 98 mg
3% Bílkoviny 2 g

Staročeské hnětynky postup přípravy receptu:

1

Droždí smícháme se lžičkou cukru, přilijeme vlažnou smetanu a necháme vykynout.

2

Smícháme máslo, žloutky, vykynutý kvásek, zbylou smetanu a mouku. Z těsta vyválíme plát silný asi 1/2cm a vykrajujeme různé tvary. Necháme vykynout.

3

Nakonec hnětynky potřeme vejcem a zvolna pečeme. Hotové zdobíme kandovaným ovocem.

4

Pečivo necháme uležet až 7 dnů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept