Recept

Francouzské brambory zapečené

  • Francie
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Francouzské brambory zapečené 5 1
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (20%)
ID receptu: 7080

Ingredience

500 g Brambory
1 ks Pepř černý mletý
250 g Salám měkký
150 g Sýr Eidam cihla 40%
1 ks Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 435 kcal
Kilojoule 1 818kJ
6% Sacharidy 23 g
34% Tuky 26 g
4886% Sodík 98 g
53% Bílkoviny 30 g

Francouzské brambory zapečené postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka a uvaříme v osolené vodě.

2

Mezitím si nastrouháme nahrubo měkký salám, natvrdo uvařená vejce a sýr.

3

Vařené brambory scedíme, polovinu poklademe na dno zapékací mísy a opepříme. Vrstvíme strouhaný salám, vejce, brambory a zasypeme sýrem.

4

Pečeme zhruba 30 minut v předehřáté troubě na 200 stupňů Celsia dozlatova.

Komentáře a hodnocení

 
kvetush
Francouzské brambory zapečené
Vyborný,chutný,levný a jednoduchý recept z brambor, který jsem vyzkoušela uvařit na večeři. Musím pochválit autorku za tento recept, po kterém se jen zaprášilo. Dávám tedy palec nahoru a zařazuji recept mezi oblíbené.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept