Červený pokrm - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Červený pokrm
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 7083 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr krupice |
100 g | Máslo čerstvé |
0,5 kg | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr Parmezán |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 423,5mg |
Draslík | 447,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,9mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Červený pokrm postup přípravy receptu:
1 | Rajčata spaříme a oloupeme. |
2 | V kastrole rozpustíme máslo, přidáme spařená, na kousky nakrájená rajčata, osolíme, osladíme a dusíme, až vznikne hustší omáčka. |
3 | Vejce ušleháme do pěny a za stálého míchání je přidáme k omáčce. Nasypeme strouhaný sýr a mícháme do mírného zhoustnutí - včas odstavíme. |
Poznámka
Podáváme s osmaženými bramborami.