Knoflíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Knoflíčky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 7099 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
20 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mléko polotučné |
125 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 226,2mg |
---|---|
Cholesterol | 146,7mg |
Draslík | 38,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Knoflíčky postup přípravy receptu:
1 | Vejce ušleháme, přidáme sůl, mléko a mouku. Vše smícháme ve vláčné těsto, které po částech protlačíme hrubým cedníkem do vařící osolené vody. |
2 | Když noky začnou plavat na povrchu, vyndáme je děrovanou lžící na zapékací mísu a posypeme je částí nastrouhaného sýru. Postup opakujeme, dokud nespotřebujeme všechno těsto. |
3 | Mísu dáme na 5-10 minut do horké trouby a pokrm zapečeme, aby sýr roztál. |
4 | Ihned podáváme. |