Italská omáčka z paprik - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Italská omáčka z paprik
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 7123 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
30 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
8 ks | Paprikové lusky čerstvé |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 11,7mg |
Draslík | 292,8mg |
Vláknina | 105,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 130,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Olej stolní, Paprikové lusky čerstvé, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Italská omáčka z paprik postup přípravy receptu:
1 | Papriky opečeme, sloupneme, zbavíme semen a podélně nakrájíme na 4 řezy. |
2 | Na oleji a másle zpěníme jemně nasekaný česnek, přidáme papriky, osolíme a podusíme je na mírném ohni bez podlévání. |
3 | Potom přidáme rajčatový protlak. Nedusíme dlouho, papriky by ztratily svou pikantní chuť. |
4 | Omáčku podáváme k vařenému masu. |