Polévka minestrone - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka minestrone
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 7137 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
4 plátek | Anglická slanina |
3 ks | Brambory |
1 ks | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
145 g | Fazole červené |
100 g | Fazole vařené |
145 g | Hrášek |
255 g | Kosti hovězí řídké |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
100 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
1 hrst | Sýr Parmezán |
55 g | Těstoviny čtyřvaječné |
100 g | Těstoviny Tortellini |
2 l | Vývar drůbeží |
0,5 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 46,1mg |
Draslík | 948,0mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Fazole červené, Fazole vařené, Hrášek, Špenát listový čerstvý, Sůl, Sýr Parmezán, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kosti hovězí řídké, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Petržel - nať, Těstoviny čtyřvaječné, Těstoviny Tortellini, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Polévka minestrone postup přípravy receptu:
1 | Rozehřejeme v hrnci máslo, přidáme česnek, cibuli, nakrájenou slaninu a kosti a 5 minut smažíme. |
2 | Přidáme zbylé suroviny kromě těstovin a parmazánu a přivedeme k varu. Pod pokličkou vaříme na mírném ohni 90 minut. |
3 | Kosti vyjmeme a dáme stranou. |
4 | Do hrnce vysypeme oba druhy těstovin a uvaříme. |
5 | Polévku podáváme posypanou nastrouhaným parmazánem. |
Poznámka
fazole namočíme přes noc do vody