Toskánská polévka z fazolí a chleba
30 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 0,5kusCiabatta
- 400gramůFazole bílé
- 3lžíceOlej olivový
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 600mililitrůVývar zeleninový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrstBazalka
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
546 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
10 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
19 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Na 150 stupňů předehřejeme troubu. Nakrájíme chléb ciabatta na kostičky a necháme sušit 10 minut v troubě.
- 2Olej rozehřejeme v hrnci, přidáme cibuli a česnek a smažíme 4 minuty doměkka. Přidáme rajčata, fazole, vývar, přivedeme k varu a necháme 2 minuty vařit.
- 3Vmícháme kostičky chleba, polévku přivedeme k varu a 5 minut povaříme.
- 4Osolíme, opepříme a před podáváním ozdobíme bazalkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.