Recept

Dušené jehněčí kolínko

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 7175

Ingredience

2 ks Cibule
1 kg Jehněčí koleno
1 špetka Majoránka
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 špetka Tymián sušený
350 g Zelenina kořenová
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 575 kcal
Kilojoule 2 407kJ
3% Sacharidy 9 g
49% Tuky 37 g
12% Sodík 240 mg
87% Bílkoviny 49 g

Dušené jehněčí kolínko postup přípravy receptu:

1

Z masa nejprve odstraníme přebytečný tuk a ochutíme ho solí, pepřem, tymiánem, majoránkou a česnekem. Na rozpáleném oleji ze všech stran opečeme, větší část vypečeného tuku z pánve odstraníme. Poté přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme doměkka. Občas přilijeme vývar.

2

Omáčku dochutíme solí a pepřem, odstavíme, zašleháme máslo a ihned podáváme.

3

Jako příloha jsou vhodné např. šťouchané brambory nebo kuskus.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept