Dušené zelí se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené zelí se smetanou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 7180 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
1 špetka | Sůl |
0,3 l | Zakysaná smetana |
1 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
6% Kalorie 122 kcal
Kilojoule 512kJ
1% Sacharidy 2 g
16% Tuky 12 g
5% Sodík 108 mg
2% Bílkoviny 1 g
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 32,5mg |
Draslík | 89,1mg |
Vláknina | 49,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Zakysaná smetana, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Dušené zelí se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Zelí rozebereme, omyjeme a nakrájíme na proužky. Smícháme se solí a dusíme ve vlastní šťávě nebo jen mírně podléváme. |
2 | Když je zelí měkké, přilijeme smetanu smíchanou s moukou a ještě povaříme. |