Špenát po římsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenát po římsku
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 7188 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
30 g | Hrozinky |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 g | Petržel - nať |
600 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 2,7mg |
Draslík | 914,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,4mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cukr krupice, Hrozinky, Olej stolní, Špenát listový čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Špenát po římsku postup přípravy receptu:
1 | Špenát omyjeme a nerozkrájený podusíme bez přidání vody. Potom jej vymačkáme. |
2 | V kastrole na oleji podusíme nasekaný česnek, petrželku, přidáme špenát, sůl a pepř. |
3 | Nakonec do špenátu přidáme cukr a rozinky. |