Dušená rajčata - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená rajčata
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 7193 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
100 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
5 g | Petržel - nať |
1 kg | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 31,8mg |
Draslík | 612,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,9mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Olej stolní, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Dušená rajčata postup přípravy receptu:
1 | V ohnivzdorném kastrolu na oleji dusíme omytá, rozpůlená rajčata, položená řeznou plochou dolů. |
2 | Po chvíli rajčata obrátíme, osolíme, posypeme nasekaným česnekem, petrželkou a krátce dopečeme. |
3 | Hotový pokrm pokapeme rozpuštěným máslem. Podáváme jako přílohu k masu. |