Smažené papriky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené papriky
Smažené papriky
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 7195 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 ml | Olej stolní |
12 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 212,0mg |
Draslík | 482,5mg |
Vláknina | 126,0mg |
Vitamín A | 505,9mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 195,1mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Paprikové lusky čerstvé, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Smažené papriky postup přípravy receptu:
1 | Papriky opečeme, polijeme studenou vodou, sloupneme a zbavíme semen. Osolíme je a obalíme v mouce a v rozšlehaných vejcích. |
2 | Papriky ihned klademe do rozpáleného oleje a rychle smažíme. Osmažené dáme okapat na papírové ubrousky. |