Dušené okurky s vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené okurky s vejci
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 7199 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mléko plnotučné |
3 ks | Okurka salátová |
10 g | Petržel - nať |
2 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 129,0mg |
Draslík | 741,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Okurka salátová, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Dušené okurky s vejci postup přípravy receptu:
1 | Okurky oloupeme, rozpůlíme, zbavíme semen a nakrájíme na malé kostky. |
2 | V ohnivzdorném kastrole podusíme na másle jemně nakrájenou cibuli, přidáme okurky, osolíme a pod pokličkou dusíme na mírném ohni ve vlastní šťávě. |
3 | Potom přidáme mírně osolená, v mléce rozkvedlaná vejce, zamícháme a necháme ztuhnout. Posypeme nasekanou petrželkou a ozdobíme plátky rajčat. |