Jednoduchý recept

Špenátová polévka (zdravotní)

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 180 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 160 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 72

Ingredience

30 g Celer bulvový
350 ml Mléko polotučné
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Mrkev kořen
70 g Máslo čerstvé
30 g Petržel kořen
7 g Sůl
200 g Telecí kosti
40 g Vejce slepičí
1,5 l Voda pitná
600 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 113 kcal
Kilojoule 472kJ
2% Sacharidy 9 g
19% Tuky 14 g
17% Sodík 334 mg
8% Bílkoviny 4 g

Špenátová polévka (zdravotní) postup přípravy receptu:

1

Kosti dobře omyjeme, rozsekáme a vložíme do hrnce. Zalijeme je studenou vodou, osolíme a uvedeme do varu. Vaříme je zvolna nejméně 2 hodiny.

2

Do vývaru přidáme očištěnou, opláchnutou a na tenčí plátky nakrájenou kořenovou zeleninu, doměkka ji uvaříme a vývar scedíme.

3

Dávku prosáté mouky za občasného promíchání na sucho opražíme a za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme vlažným vývarem z kostí a zeleniny.

4

Uvedeme do varu a za občasného promíchání vaříme zvolna nejméně půl hodiny.

5

Ke konci varu přilijeme mléko, krátce povaříme a polévku procedíme hustým cedníkem.

6

Špenát očistíme, spaříme a jemně nasekáme nebo nameleme. Zamícháme jej do procezené polévky, krátce povaříme, přilijeme rozmíchaná vejce a necháme je srazit.

7

Nakonec polévku zjemníme máslem, dochutíme solí a krátce převaříme.

Poznámka

Vejce slepičí: (1ks)

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept