Chřest po maďarsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chřest po maďarsku
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 7201 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 kg | Chřest bílý |
50 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
0,3 l | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 47,5mg |
Draslík | 603,7mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,7mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Paprika mletá sladká, Strouhanka, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Chřest po maďarsku postup přípravy receptu:
1 | Chřest omyjeme, uvaříme v osolené vodě doměkka a necháme okapat. |
2 | Zapékací mísu silně vymažeme máslem. Strouhanku osmažíme na másle. |
3 | Na dno mísy dáme polovinu smetany, lžíci osmažené strouhanky a okapaný chřest. Na chřest znovu dáme smetanu a strouhanku a povrch posypeme sladkou paprikou. |
4 | Dáme do vyhřáté trouby zapéci. |