Recept

Thajské kuře s limetkou a kokosem

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 7237

Ingredience

3 ks Chilli paprička
3 ks Cibulka jarní
2 ks Citronová tráva
0,5 kávová lžička Kmín římský
1 kávová lžička Koriandr mletý
1 hrst Koriandr čerstvý
0,5 kávová lžička Kurkuma
4 ks Kuřecí prsa
1 ks Limetka
3 polévková lžíce Limetková šťáva
125 ml Mléko kokosové
1 polévková lžíce Omáčka rybí
0,5 kávová lžička Pepř bílý
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
2 kávová lžička Zázvor mletý
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 448 kcal
Kilojoule 1 874kJ
11% Sacharidy 41 g
17% Tuky 13 g
22% Sodík 434 mg
83% Bílkoviny 47 g

Thajské kuře s limetkou a kokosem postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme marinádu. Stonky citronely zbavíme vnější slupky a nasekáme je nahrubo. Chilli papričky zbavíme semínek a posekáme je. Poté citronelu společně s chilli papričkami, nasekanou cibulkou, čerstvým koriandrem, mletým kmínem, pepřem, kurkumou, mletým koriandrem, kůrou z limety, limetovou šťávou, nastrouhaným zázvorem, rybí omáčkou a kokosovým mlékem vložíme do mixéru a rozsekáme na hladkou kaši.

2

Maso v ní z obou stran důkladně obalíme a zakryté necháme 1hodinu marinovat v lednici.

3

Poté grilujeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím cca 3min po každé straně. Ochutíme solí a pepřem a ihned podáváme např. s čerstvým papájovým sambalem.

Poznámka

Papájový sambal viz recept "Čerstvý papájový sambal" Při přípravě uvnitř předehřejeme horní gril trouby a maso grilujeme 3min po každé straně.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept