Jednoduchý recept

Celer se smetanovou omáčkou

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 7277

Ingredience

1 ks Celer bulvový
1 ks Citrony
125 ml Mléko polotučné
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
50 g Sýr Ementál (Primátor)
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 188 kcal
Kilojoule 787kJ
2% Sacharidy 8 g
21% Tuky 16 g
7% Sodík 139 mg
10% Bílkoviny 6 g

Celer se smetanovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Celer očistíme, nakrájíme na kolečka a uvaříme v osolené vodě s trochou mléka. Potom jej rozložíme do vymaštěné zapékací mísy a posypeme nastrouhaným sýrem. Uchováme v teple.

2

Ve vodní lázni rozšleháme 4 lžíce smetany a přilijeme trochu odvaru z celeru s 2 rozkvedlanými žloutky. Osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou.

3

Omáčku nalijeme na celer a krátce opečeme. Podáváme k bílému masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept