Polévka Julienne - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka Julienne
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 7290 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 l | Hovězí vývar základní |
0,3 ks | Kapusta hlávková |
1 ks | Kedlubna |
2 ks | Mrkev kořen |
10 g | Pažitka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 518,4mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 85,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Kapusta hlávková, Kedlubna, Pažitka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Polévka Julienne postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou a omytou zeleninu nakrájíme na jemné dlouhé nudličky. Dusíme ji pod pokličkou na tuku sebraném z vývaru. |
2 | Když zelenina změkne, přilijeme vývar a na mírném ohni povaříme. |
3 | Po odstavení z ohně přisypeme do polévky pažitku. |