Slepičí paštika - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slepičí paštika
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 7317 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
1 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
100 ml | Hovězí vývar základní |
250 g | Játra drůbeží |
1 ks | Karotka |
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel kořen |
0,5 ks | Slepice |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 144,7mg |
Draslík | 842,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Celer bulvový, Cibule, Hovězí vývar základní, Karotka, Muškátový oříšek, Petržel kořen, Slepice, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Játra drůbeží, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Slepičí paštika postup přípravy receptu:
1 | Maso z poloviny syrové, vykostěné slepice nakrájíme na kousky, opečeme na slanině na kostičky pokrájené s kousky jater. |
2 | Osolíme, opepříme a zalijeme vývarem. Přidáme kořenovou |
3 | zeleninu, cibuli a dusíme doměkka. |
4 | Necháme vychladnout, umeleme, dochutíme kořením a utřeme s máslem. |