Omeleta ve vodní lázni - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta ve vodní lázni
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 7340 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1375 ml | Mléko polotučné |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 583,4mg |
Draslík | 164,8mg |
Vláknina | 698,4mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Omeleta ve vodní lázni postup přípravy receptu:
1 | Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem a povaříme. Po prochladnutí osolíme a utřeme se žloutky. |
2 | Do utřené směsi přidáme tuhý sníh z bílků, nalijeme do vymazané a vysypané nízké formy a ve vodní lázni pečeme asi 25 minut. |
3 | Upečenou omeletu vyklopíme a naplníme masem nebo zeleninovou směsí. |