Recept

Zajíc na slanině a česneku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 7350

Ingredience

1 ks Cibule
80 g Máslo čerstvé
4 špetka Pepř černý mletý
80 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
1 ks Zaječí maso
4 špetka Zázvor mletý
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 401 kcal
Kilojoule 1 677kJ
1% Sacharidy 5 g
38% Tuky 29 g
21% Sodík 425 mg
54% Bílkoviny 30 g

Zajíc na slanině a česneku postup přípravy receptu:

1

Odleželého zajíce odblaníme, omyjeme a protkneme slaninou.

2

Utřeme si česnek se solí, zajíce tím potřeme a lehce posypeme asi 4 špetkami zázvoru nebo pepřem.

3

Opečeme jej po všech stranách na másle.

4

Nakrájíme na plátky cibuli a lehce ji osmahneme vedle masa, pak podlijeme a dáme péct do vyhřáté trouby.

5

Pečeme pozvolna a během pečení maso občas přeléváme vypečenou šťávou. Dle potřeby dolijeme horkou vodou.

6

Zajíce podáváme s bramborovým knedlíkem nebo dušenou rýží a s ovocným kompotem z jablek a brusinek.

Poznámka

Musíme počítat s časem na odležení zajíce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept