Nakládaná perlička po staročesku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nakládaná perlička po staročesku
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 7355 |
Ingredience
1 ks | Brambory |
1 ks | Citrony |
3 polévková lžíce | Cukr krupice |
200 g | Jablka |
2 ks | Jalovec |
80 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Nové koření celé |
1 ks | Pepř černý celý |
1 ks | Perlička |
1,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Tymián sušený |
400 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 286,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 64,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Citrony, Cukr krupice, Jablka, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sůl, Tymián sušený, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Máslo čerstvé, Perlička mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Nakládaná perlička po staročesku postup přípravy receptu:
1 | Perličku očistíme, omyjeme a naporcujeme. Vložíme do porcelánové nebo kameninové mísy, prosypeme tlučeným kořením, citronovou kůrou a dáme do druhého dne odležet. |
2 | Druhý den perličku zprudka opečeme na másle a dusíme v troubě do zlatavé barvy. |
3 | V průběhu pečení si připravíme zelí, nakrájíme je na větší kousky, osolíme a dusíme do poloměkka. |
4 | Pak přidáme oloupaná a na plátky nakrájená jablka, ochutíme citronovou šťávou, nastrouhanou kůrou a cukrem. Nakonec zahustíme najemno nastrouhaným bramborem a dodusíme. |
5 | Perličku vykostíme a vmícháme maso do uvařeného zelí. |
6 | Podáváme s chlupatými nebo bramborovými knedlíky. |