Paštika z králičího nebo zaječího předku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paštika z králičího nebo zaječího předku
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 7370 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
200 g | Anglická slanina |
1 ks | Cibule |
1 ks | Králičí maso |
1 špetka | Paštikové koření |
5 ks | Pepř černý celý |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1 ks | Zelenina kořenová |
1 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 95,1mg |
Draslík | 645,8mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Králičí maso, Pepř černý celý, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Zelenina kořenová, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Paštikové koření nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Paštika z králičího nebo zaječího předku postup přípravy receptu:
1 | Zaječí nebo králičí předek dobře omyjeme. Vložíme do vařící vody spolu s kořenovou zeleninou a solí. Vaříme doměkka. Maso vykostíme a s polovinou slaniny, cibulí a v mléce namočenou houskou /vymačkanou/ jemně umeleme. Přidáme vejce, sůl, koření |
2 | a našleháme. |
3 | Na závěr přimícháme na malé kousky nakrájený zbytek slaniny. Formu |
4 | vymažeme, naplníme paštikou a zakryté vaříme v troubě ve vodní lázni asi 90 minut. |
5 | Necháme vychladnout a nakrájíme. |
Poznámka
Vodní lázeň: formu s paštikou dáme do větší nádoby s vodou a zahříváme. Průběžně vodu doléváme.