Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 7373
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Bobkový list
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
125 ml Citronová šťáva
1 ks Citrony
1,5 kg Jehněčí kýta
125 ml Olej olivový
2 kávová lžička Oregano sušené
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 556 kcal
Kilojoule 2 325kJ
1% Sacharidy 5 g
59% Tuky 44 g
8% Sodík 167 mg
62% Bílkoviny 35 g

Řecký jehněčí kebab postup přípravy receptu:

1

Promícháme olej, nakrájenou cibuli, citronovou šťávu, česnek a sušené bylinky.

2

Na kostky 4 cm nakrájíme jehněčí maso a dáme do plastové misky.

3

Přelijeme marinádou, přidáme bobkový list, misku zakryjeme a dáme do lednice. Necháme přes noc marinovat.

4

Kostky masa napícháme na špízové jehly.

5

Na rozpáleném dřevěném uhlí grilujeme a potíráme marinádou. 10 minut grilujeme, dokud není maso hotové.

6

Osolíme, opepříme a s plátkem citronou podáváme.

7

K pokrmu doporučujeme pita chléb.

Poznámka

citron nakrájíme na plátky

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept