Řecký jehněčí kebab - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řecký jehněčí kebab
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 7373 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
125 ml | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
1,5 kg | Jehněčí kýta |
125 ml | Olej olivový |
2 kávová lžička | Oregano sušené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 123,8mg |
Draslík | 621,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Citrony, Jehněčí kýta, Oregano sušené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Řecký jehněčí kebab postup přípravy receptu:
1 | Promícháme olej, nakrájenou cibuli, citronovou šťávu, česnek a sušené bylinky. |
2 | Na kostky 4 cm nakrájíme jehněčí maso a dáme do plastové misky. |
3 | Přelijeme marinádou, přidáme bobkový list, misku zakryjeme a dáme do lednice. Necháme přes noc marinovat. |
4 | Kostky masa napícháme na špízové jehly. |
5 | Na rozpáleném dřevěném uhlí grilujeme a potíráme marinádou. 10 minut grilujeme, dokud není maso hotové. |
6 | Osolíme, opepříme a s plátkem citronou podáváme. |
7 | K pokrmu doporučujeme pita chléb. |
Poznámka
citron nakrájíme na plátky